Pages

Algarvekysten i Portugal - Utflukter

Det er mange interessante og spennende ting å gjøre i Portugal, alt fra avslapping på strendene, besøk til katedraler, utforsking av fjellkjeder og romantiske vinsmakings turer. Mange deler av Portugal er ennå steder med moderne utvikling, og som rett og slett oser karakter, sjarm og en bit av det autentiske. Portugal har stort sett et tilbud til deg, uansett hvilken type ferie du ønsker å oppleve.

Med ca 200 kilometers kystlinje vasket av Atlanterhavet, er Algarve et av Portugals mest ettertraktede feriemål. Algarve har ca 100 sandstrender i en av de mest populære områdene i Europa. Og sjøen kan også være overraskende varm selv i vintermånedene. Med et stort antall feriegjester hvert år, har Algarve noen av de beste fornøyelsesparkene og andre aktiviteter i Portugal. De beste familie feriestedene ligger i sentrale og østlige deler av Algarve som inkluderer Albufeira, Vilamoura og Quarteira. Vilamoura og Quarteira er ideelle for avslapping med sine båtturer og utflukter samt familievennlige strender, mens Albufeira tilbyr eventyrlystne familie-aktiviteter.

Vil du bestille Hotell på Algarve, klikk her.

Aqualand er en viktig del av populariteten til Algarve som en familie feriedestinasjon, og ligger bare 15 km utenfor Albufeira. Dette badelandet har noen av de beste vannskliene i Europa, og her finner du øyeblikk av ren adrenalin og glede, som skaper flotte opplevelser i ferien.

Kamikaze vannbanen, er 95 meter lang, går ned 36 meter i omtrent 4 sekunder, Banzai Boggan som stuper ned en 23 meter vertikal høy vegg, og akselererer over bassenget helt nederst. Det finnes også flere vannsklier i denne fantastiske vannparken. For de litt mindre eventyrlystne har parken attraksjoner på et mye roligere plan som det semi-olympiske svømmebassenget, rafting på kunstige stryk, den beroligende Kongo-elven, eller du kan surfe på stranden med simulerte bølger. En mini park med vannsklier og et grunt basseng vil også holde de yngre okkupert.

Spredd over 8 hektar, finner du Zoomarine - et underholdene senter om livet i havet, og dette er en underholdende og lærerik attraksjon i Albufeira. Mens senteret skaper en bevissthet om det marine liv og økologisk bevissthet, tilbyr parken også et stort utvalg av dyr, og viser delfinshow og show med tropiske fugler. Det finnes en kino på området som viser pedagogiske filmer om global oppvarming og andre miljøspørsmål. I Zoomarina kan du også ha litt fritid og avslapping ved hjelp av et basseng og morsomme aktiviteter som for eksempel en mini berg-og dalbane. Parken har også et utvalg av restauranter, kiosker og en rekke butikker.

En annen stor familie attraksjon i området er Krazy World Algarve Zoo. Parken har ulike attraksjoner som Krazy Golf og guidede turer for å se nærmere på dyrene. Dyrehagen har også en lekeplass, et stort svømmebasseng samt restaurant. Algarvekysten har også mye annet du kan oppleve, og er en perfekt destinasjon for flotte ferier for hele familien. God tur til Portugal!