Pages

Praia da Rocha på Algarvekysten

Praia da Rocha i Portugal er et av de eldste feriestedene på Algarvekysten sør i landet. Stranden her er også et av de mest avbildede motivene på postkort som blir sendt fra Portugal. De facinerende sandstensklippene og grottene som ligger på strendene i Praia, er godt kjent for reisende over hele Europa, og mange anser dette til å være en av de beste strendene i Portugal. Portimao er en fiskerlandsby som ligger omlag tre kilometer unna, og her ble havnen forbedret og all sand som ble til overs ble fraktet til Praia da Rocha.

Som sagt er dette et av de eldste feriestedene i landet, og turismen startet her allerede for over 80 år siden. Turistene som reiste hit bidro til å fremme Algarve som reisemål, og i dag er jo denne kysten kanskje det mest populære reisemålet i Portugal, og bare Albufeira tar i mot flere turister enn Praia da Rocha hvert år.

Hvis du reiser til Portugal for å oppleve litt av det særegne som landet kan by på, skal du kanskje velge deg et annet feriested. Dette er egentlig en turistmaskin på godt og vondt. Er du ute etter avslappende dager på en flott strand, med et godt utvalg av barer og restauranter tilgjengelig, passer det veldig godt å reise hit. Men ønsker du mere kulturelle ferier i Portugal, kan du kanskje heller forsøke deg på en ferie til  Obidos.

Finn ledige hoteller i Praia da Rocha her.

Av hoteller så finnes de i alle varianter og prisklasser i Praia da Rocha. Fra en midt på treet standard og opp til 5 stjerners luksushoteller. Jardins da Rocha er et hotell i mellomklasse som er godt likt av de fleste gjestene som har bodd der. Et besøk til nabobyen Portimao anbefales, sammen med borgen Santa Catarina de Ribamar som i sin tid beskyttet innbygerne i Praia da Rocha mot pirater. Liker du gambling har byen også et eget Casino. God ferie til Portugal!