Pages

Cascais

Ved slutten av en av de gamle toglinjene ut av hovedstaden Lisboa ligger Cascais. Det som en gang var en liten fiskerlandsby har i dag vokst seg til å bli til en elegant strandby. Cascais er en utrolig sjarmerende og sofistikert by med sine fantastiske strender, restauranter, caféer og barer. Byen har nesten blitt en lekestue for "the rich and famous" med sin vakre beliggenhet på den flotte vestkysten til Lisboa. Den korte avstanden til hovedstaden i Portugal skader heller ikke.

Til tross for sin nærhet til Lisboa og at byen har vokst noe enormt på den senere tiden, har Cascais fortsatt beholdt sjarmen. På torget i byen kan du fortsatt få kjøpt dagens fangst fra havet, og det ligger fortsatt fargerike båter i havnen. En legende forteller at det var en fisker fra Cascais som oppdaget Amerika i 1482, og ikke Columbus som historien sier. Mer om historien til fiskerne i Cascais kan du oppleve i Museu do Mar.

Her kan du bestille Hotell i Cascais

Men Cascais handler ikke bare om historie og tradisjoner. Byen har etterhvert blitt et sted for både handel og eleganse, og nå finner duutrolig gode fiskerestauranter side om side med butikker og noen av de beste hotellene i Portugal. Når det gjelder shopping, har Cascais alt fra små butikker og boder, som langs veien tilbyr typiske broderier og blonder, til moderne butikker og kjøpesentere med eksklusive designvarer.

De ulike strendene her er små og søte, og gjerne folksomt om sommeren. Det ligger 3 av dem inne i Cascais, men gå langs sjøen mot Lisboa, hvor en gangvei full av forskjellige barer og treningssteder tar deg hele veien til nabobyen Estoril som er mer kjent for sitt pulserende uteliv og et casino.

På din ferie til Cascais bør du i hvert fall besøke Boca do Inferno eller helvetesmunnen, som vi kanskje ville ha sagt. 3 kilometer utenfor byen finner du denne spesielle klippeformasjonen, som er ekstra morsom når tidevannet er akkurat passe høyt, du må nesten reise dit for å forstå det. Lenger langs kysten er Praia do Guincho en vakker men farlig strand med en rekke fantastiske fiskerestauranter, og en veldig sterk understrøm. Erfarne windsurfere drar nytte av de tøffe forholdene her, men er du en vanlig turist bør du ta hensyn når det er rødt flagg på stranden. God ferie til Cascais og Portugal!