Pages

Obidos en reise til kultur og historie

Obidos i Portugal ligger omlag en times kjøring nord for Lisboa, og er en av Portugals virkelige pittoreske perler. Dette er en by uten biler, og den ligger på en høyde som en liten borg med et miljø tatt rett ut fra middelalderen. Bildet ved siden av her er fra Lagao de Obidos, et økologisk viktig lagunesystem som går ned til Atlanterhavet.

Fra sitt høye sentrum kan du fra Obidos se områder med vingårder, flekkete med snurrende vindmøller og gårder med terrakottafargede tak. Selve byen har trange brosteinsbelagte gater, med hvitkalkede og bougainvillaea-draperte hus. Du finner en lang hovedgate i Obidos som leder opp til den gamle borgen

Navnet Obidos stammer fra det latin og betyr festning, og byen står oppført på UNESCOS liste over vår felles kulturarv. Denne byen er et virkelig arkitektonisk skue, med flotte kirker, smale bakgater og meget hyggelige restauranter som serverer portugisisk mat av ypperste klasse.

Her kan du bestille Hotell i Obidos

Obidos ble først bemerket for sin skjønnhet i det 13. århundre. Byen ble overrakt til dronning Isabel de Aragon som en gave fra hennes ektemann kong Dinis, og gikk senere i arv fra dronning til dronning i over 500 år.

Selv om Obidos ligger i innlandet, er det ikke langt til den store lagunen Lagoa de Obidos hvor du kan bade, sole deg eller til og med leie windsurfing-utstyr. Litt lengre unna ligger strendene rundt Peniche berømt for sine bølger, et eldorado for surfere. Golfere kan reise til den nærliggende golfbanen Vimeiro eller Campo Real ved Torres Vedras, eller Praia D'El Rey nede ved kysten.

I byen finner du rimelige hoteller i rolige omgivelser, og en tur hit kan varmt anbefales om du vil oppleve noe annet enn en vanlig turistmaskin i syden. God tur til Portugal.