Pages

Albufeira på Algarve-kysten et sikkert reisemål

Et av de absolutt vakreste reisemålene i Portugal er Albufeira på Algarve-kysten. Denne feriebyen ligger idyllisk til ved Atlanterhavet, og kan skilte med små hvite hus på klippekanter over en fantastisk sandstrand og havet. Albufeira var i sin tid en liten fiskerlandsby, og er fortsatt relativt liten med bare omtrent 25.000 innbyggere. Dette tallet øker noe voldsomt i sommermånedene, da det hvert år kommer en invasjon av turister fra hele Europa. Dette er uten tvil det mest populære feriestedet i hele Portugal. Ankomsten for deg som reiser med fly er cirka en tre kvart time's tur med bil eller buss fra flyplassen i Faro.

Gamlebyen i Albufeira har noe nesten majestetisk over seg, med sine fortsatt orginale bygninger, torget midt i byen som er skjermet fra biltrafikk og små og trange gater belagt med brostein. Her kan du vandre i timesvis uten å gå lei, bortsett fra noen små pauser underveis på en fortausrestaurant, med litt god mat og drikke. Shopping er også ikke til å unngå i en av gamlebyens mange små butikker, og her finner du allslags former for souvenirer du kan ta med deg hjem. En god portvin tidlig på kvelden er heller ikke å forakte, mens du venter på at solen skal gå ned over Algarve.

Noe som er spesiellt bra med Albufeira, er at du stort sett slipper alle hetebølgene du ofte kan oppleve inne i Middelhavet. Ulempen kan være at havet kan være litt kaldere, men reiser du på sommeren har du uansett ingeting og frykte værmessig. Det kan faktisk være godt å ha muligheten til å kjøle seg ned med en dukkert av og til. I sommermånedene har du en temperatur på mellom 20 og 28 grader her, så det skulle være passe for å kunne nyte en behagelig ferie.

Bestill et hotellrom eller annen overnatting i Albufeira.

Hotell i Albufeira finnes i alle prisklasser, fra helt ned i 150 kroner natten til luksushoteller i veldig høy prisklasse. Club Maria Luisa er et billig og bra alternativ med leiligheter kort vei i fra stranden, og like i nærheten ligger et i andre enden av prisstigen. Sheraton Algarve hotel har alle fasiliteter du kan tenke deg, og er virkelig et godt alternativ hvis ikke pengene betyr så mye.

Strendene i Albufeira er ofte omkranset av klipper, noe som gjør de til naturperler og et fantastisk sted å få seg litt brunfarge. Sanden er relativt lys, men det er ikke alltid så veldig barnevennlig, da det ofte blir dypt vann ganske raskt. På de fleste strendene finnes det et rikt tilbud av forskjellige former av vannsport, og husk bare på at toppløs soling egentlig ikke er tillatt, men mange bryter denne regelen. Du får uansett bare begynne å glede deg til den neste ferien  din, hvis du har valgt Portugal og Albufeira som det neste reisemålet ditt. God tur!