Pages

Algarve fakta

Lengst sør i Portugal ligger Algarve. Dette reisemålet har etthvert blitt veldig populært blant norske turister, noe som ikke er så veldig merkelig ettersom Algarvekysten har over 150 kilometer med flotte sandstrender. Mange av disse har fått EU's blåe flagg, som kjenetegner sikre og rene strender. Turister har besøkt Algarve siden 1960-tallet og denne regionen innholder kjente og ukjente feriebyer som Albufeira, Faro, Lagos, Silves, Vilamoura, Carvoeiro, Olhão, Praia da Rocha, Portimão, Monte Gordo og Tavira.

Det mest sørvestlige punktet i hele Europa, Cabo de San Vicente også omtalt som verdens ende ligger også her. Algarve har et areal på omtrent 5.000 kvadratkilometer og huser omlag 400.000 innbyggere. Dette tallet dobler seg i sommermånedene, da turister fra hele Europa inntar kysten, for å nyte en avslappende eller aktiv ferie.

Hvis du vil bestille deg et hotellrom eller en annen overnatting på Algarve, kan du gjøre det her: Hotell Algarve.

Parque Natural da Ria Formosa på Algarve ble i 1987 en naturpark. Her kan du oppleve flamingoer eller slappe av på noen av de nydelige sandbankene du finner her. Hele dette området er fritt for hoteller, ettersom utbyggingen her ble stoppet i 1987 for å ta vare på det rike fuglelivet. En annen nasjonalpark er Parque Natural do Sudoeste Alentejano e Costa Vicentina. Her kan du beskue smale strender omkranset av høye klipper som på bildet over. Mer enn 200 forskjellige fuglearter og andre dyreslag lever her.

En ting som har gjort at Algarve og Portugal i sin helhet har økt i popularitet de siste årene, er at kostnadene og priser på varer og tjenester, er betydelig lavere her enn på andre kjente turistland som Frankrike, Italia og nabolandet Spania. Du kan med andre ord få mye igjen for pengene dine ved å velge en reise til Algarve.

De fleste turistene som reiser på ferie til Algarvekysten kommer fra England, fulgt av Tyskland, Holland og Skandinaviske gjester. Du kan bo på flotte luksushoteller eller mindre gjestehus, noe som passer de fleste økonomier og krav. God ferie til Portugal!