Pages

Vandringstur rundt Porto

Havnebyen Porto er bedre kjent for sine forsterkede viner enn den historiske havnen, som markerer slutten på den 560 kilometer lange elven Douro. Den omkringliggende Dourodalen er ikke bare perfekt for vingårder, men åsene er også en av de beste stedene i Portugal for fotturer.

Hvis du planlegger en vandringstur i Portugals Dourodal, blir ditt første stopp sannsynligvis den nordlige hovedstad Porto. Byen er et mysterium, i og med at det er både tungt industrialiserte, og ennå i andre deler søvnig og fullt av historie. De historiske bygninger, som for eksempel katedralen, den romanske kirken Cedofeita og hus fra det 15. århundre, førte til at byen havnet på UNESCO sin verdsarvliste, mens moderne fasiliteter som Metro og Dom Luis Iron Bridge, utviklet av en ingeniør av Eiffel har trukket sammenligninger med lignende strukturer i Amerika og Japan.

Hotell i Porto kan du bestille her.

Før du begynner på din vandring i Portugal og samtidig i Porto, må du gå til Cais De Gaia's vinkjeller. Utsikten fra Cais De Gaia er av de beste i byen og forbedres ytterligere ved at gammeldagse fiskefartøy flyter rundt på vannet. Cais De Gaia er der hvor de fleste av verdens beste portviner blir brakt til alder i de mange portvin lagerbygningene, og selv om ikke alle av dem er åpne for besøkende, slipper du inn hos Taylors og Cockburn. Her tilbyr de både gratis omvisning og smaksprøver. Hvis du rusler videre oppover, vil du finne et herskapshus fra det 19. århundre, hvor enda flere flasker med portvin blir lagret.

Dourodalen er svært pittorisk med rader av pent vedlikeholdte vingårder som ligger ved elvebredden. Selv om mange av vingårdene er utilgjengelige, er en av de beste måtene å besøke dalen på med tog. Toget slynger seg dovent gjennom dalen, og du blir belønnet med fantastisk utsikt over det lokale landskapet. Et gammelt damptog går gjennom vingårdene flere ganger i uken i sommersesongen. Men det er også mulighet for et cruise der du kan lene deg tilbake og se det frodige landskapet rulle forbi deg. Fargen på dette landskapet endrer seg hele året, og er på sitt vakreste om våren, når mandeltrærne i området også er i blomst, og landskapet er stiplet i rosa og hvitt.

Hovedstaden i Douro er ikke Porto, som en ville forvente, men Régua, som også er hovedkvarteret til portvin-instituttet. Byen ligger ved fjellkjeden Serra do Marao, som har noen av Portugals beste turstier. Byen kommer virkelig til liv om kvelden når elvebredden våkner med et livlig utvalg av barer og restauranter.

Den nærliggende byen Villa Nova Foz Coa bør også besøkes på din vandretur i Portugal. Villa Nova Foz Coa er berømt for sine 22.000 år gamle hulemalerier som ble oppdaget under byggingen av en nærliggende dam. Som nevnt tidligere, er hele regionen nå på UNESCO sin verdensarvliste, og definitivt verdt å utforske på en vandringsferie i Portugal.