Pages

En reise til Faro, ikke overse denne flotte byen

De fleste som reiser til Portugal og Algarve lander på flyplassen i Faro. Derfra haster de videre til hotellet sitt ved sjøen, uten å egentlig legge merke til hvor flott denne litt ukjente storbyen er. Denne byen har utrolig mye å by på, og spesiellt gamlebyen med en katedral som er over 700 år gammel, er et kapittel for seg selv. Hovedstaden i Algarve kan du fly direkte til fra enten Gardermoen eller Rygge, og prisene er langt fra avskrekkende. Det går også chartermaskiner ned til den sødre delen av Portugal.

Mange har valgt å sammenligne denne byen, med Nice på den franske rivieraen, og det burde fortelle litt om hvor fint og opplevelsesrikt en ferietur til Faro kan være.

Som et reisemål for en storbyferie passer egentlig Faro veldig bra, bortsett fra at dette ikke føles som noen storby. Med sine 50.000 innbyggere er byen relativt liten sammenlignet med andre europeiske storbyer, men hva rekker man egentlig å oppleve i Paris på noen få dager. Det du absolutt bør få med deg ved et besøk til denne byen, er den sjarmerende gamlebyen. Her finner du kirker og katedraler, flere forskjellige museumer, koselige torg og en uendelig rekke med gågater og trange smug. Her kan du slappe av i timesvis på en fortausrestaurant, mens du suger til deg den portugisiske atmosfæren som finnes overalt i byen.
Bestill et Hotell i Faro.

Noen hoteller som kan anbefales i Faro er Pensao Residential Adelaide, Pousada de Estoi og Hotel Eva. Sistnevnte har en fantastisk utsikt over marinaen, og ligger bare noen få minutter unna gamlebyen. Dette er et perfekt utgangspunkt for et besøk til Faro. Nede ved båthavnen finner du massevis av restauranter med fersk fisk fra Atlanterhavet, og har du enda ikke smakt en skikkelig baccalao, er dette stedet for å gjøre det. En restaurant som du bør ta en tur innom, heter Adega Nova. Her får du servert tradisjonell portugisisk mat, en helt nydelig fiskekebab og hjemmelagede desserter, alt til en meget rimelig penge.

Neste gang du skal reise på ferie til Algarve og Portugal, glem ikke at byen ved flyplassen er et flott reisemål i seg selv. God tur til Faro!