Pages

Azorene, verdens beste øyer

Denne spennende øygruppen ute i Atlanterhavet ble i 2008 kåret til de nest beste øyene i hele verden, av National Geographic i en kåring hvor temaet var uberørte øyer. Langt over 50.000 nordmenn har allerede besøkt Azorene, og de fleste er veldig fornøyde med dette litt eksotiske reisemålet. Øygruppen som består av ni forskjellige øyer, ligger 1.500 kilometer fra det portugisiske fastlandet, og 3.900 kilometer unna Florida på den andre siden. Denne øygruppen er på samme måte som Kanariøyene også av vulkansk opprinnelse, og den flotte naturen her tiltrekker seg turister fra hele Europa.

Selv om Azorene kanskje er kjent for sin spektakulære natur, har disse øyene også mye mer å by på. Et besøk til Terra Nostra kan minne om Island, men på en mer sydlansk måte. Her kan du bade i varme kilder, men et besøk til den botaniske hagen er også verdt å få med seg. Husk på at dette ikke kan regnes som en ferietur til syden på vinteren, da temperaturen stort sett ligger på 16-17 grader, og du har kun 4-5 timer med sol. Men om det ikke bare er soling og bading som står på agendaen, er Azorene et meget bra alternativ til for eksempel Kanariøyene vinterstid.

Søk etter ledige hoteller på Azorene her.

Her kan du oppleve ting som bading i de varme kildene, svømme med delfiner, vandreturer i en storslått urskog og fiskeretter du ikke hadde hørt om før du reiste hit. En del steder på nettet kan du lese om at maten på Azorene ikke var all verdens, men liker du fisk er det bare å glede seg. En annen fordel er at prisene her, ligger en god del lavere enn de gjør på fastlandet i Portugal, som igjen er et relativt rimelig ferieland. Du finner heller ingen masseturisme på Azorene, slik at du faktisk kan gå litt i fred mens du utforsker de forskjellige delene avdisse naturskjønne øyene.

De fleste turistene som reiser til Azorene kommer til São Miguel, det er her de fleste hotellene ligger og spesiellt da i hovedstaden Ponta Delgada, hvor du kan bestille blant annet Hotell Ponta Delgada. Er du ute etter shopping, bør du ta turen innom Parque Atlantico, det største shoppingsenteret her. Hvis du liker litt egen aktivitet, og ikke reiser bare for å slappe av, er trolig Azorene et perfekt reisemål for deg. Søvnige landsbyer, god mat og herlig natur, gjør dette til et reisemål du absolutt bør utforske. God tur!