Pages

Madeira en subtropisk lunge i Atlanterhavet

Hva ville en reiseguide om Portugal vært uten Madeira? Denne grønne øya ligger omtrent midt i mellom fastlandet i Portugal og Kanariøyene, samt nesten like langt unna kysten av Afrika. Litt over en kvart million mennesker bor på denne grønne øya, som hverken ligner på Portugal, Kanariøyene eller Afrika når det kommer til den spektakulære naturen, men dette er også en vulkansk øy, noe som har ført til at vegetasjonen er slik den er i dag. Klimaet er litt kaldere en den spanske øygruppen lenger sør, men det blir aldri egentlig for kaldt på Madeira. Mange norske turister har lagt sin elsk på denne subtropiske øya, med dype daler og høye fjell.

En ting som en del synes mangler på Madeira er sandstrender, men det finnes da noen. Strender som kan anbefales er for eksempel Praia do Vigário, Ribeira Brava og Calheta er alle nydelige strender. Sistnevnte består av to strender som er bygd opp med sand fra Marokko og fastlandet, og regnes av veldig mange som den flotteste stranden på hele øya. Det finnes også en del stenstrenderog mange bassenger som er bygd opp rundt omkring på øya. 

Hovedstaden Funchal er den byen som de fleste turistene reiser til. Ettersom de som besøker Madeira ligger litt over gjennomsnittet aldersmessig, i forhold til for eksempel Kanariøyene, holder også hotellene en høy standard. Du finner mange fire og fem-stjerners hoteller i Funchal, og du kan bestille deg et hotellrom her:

Hotell i Madeira, størst utvalg på Hotels.com

Caniço de Baixo er et litt mindre feriested på øya, men på langt nær like mange turister reiser hit. De fleste turistene som reiser på ferie til Madeira kommer i hovedsak fra Tyskland, Skandinavia og Portugal, men andre nasjonaliteter begynner også å få opp øynene for dette flotte reisemålet.

Hvis du ikke reiser til Madeira for å bade, finner du uansett mange andre aktiviteter og utfluktsmål her. Øya har fire golfbaner i høy internasjonal standard, mange vandrestier i den spennende naturen, de fleste vannsportsaktiviteter som finnes eller du kan oppleve øya med en rundtur med buss en dag. Kjøp også med litt av den kjente Madeiravinen som du sikkert har fått i konfekt tidligere. Prøv også trikken uten skinner eller de såkalte Monte-sledene ned de bratte bakkene til Funchal. Kanskje mer en stol enn en trikk, men uansett verdt å prøve. God tur til Madeira!