Pages

Reisetips om Portugal

Hvis du planlegger å reise på en ferie til Portugal og behøver litt tips om dette flotte reisemålet, så finner du noen reisetips og erfaringer om forskjellige deler av landet i denne reiseguiden om Portugal. Her kan du lese om noen av feriestedene i landet som Algarve, Madeira, Azorene eller flotte storbyer som Lisboa og Porto. Men Portugal er mer enn bare forskjellige reisemål vi besøker i en uke eller to, landet har et rikt utvalg av arkitektur og en spennede kultur og historie. Dette er med på å gjøre Portugal til et av de mest interessante landene man kan besøke i Europa.

Selvfølgelig finnes det også veldig fine feriesteder i Portugal hvis man er ute etter en ferie med hovedvekt på soling og bading. Ved kysten utenfor Lisboa ligger det for eksempel to fine feriesteder, Cascais og Figueira da Foz. For norske turister er det nok derimot Algarvekysten som er mest kjent med steder som Albufeira, Vilamoura, Praia da Rocha, Quarteira eller Faro.

Søk og bestill etter ledige hoteller i Portugal.

Men hvis du ikke må ligge langflat på stranda hele dagen kan en ferie i Portugal for eksempel by på vandringsturer i terrenget, kanskje kombinert med litt vinsmaking? Reis en tur til Dourodalen og området rundt storbyen Porto, og kombiner dette med et besøk til Obidos litt lenger sør. Eller prøv det samme på Azorene, øygruppen som av mange regnes som den beste i hele verden.

Portugal byr på mange muligheter for en bra ferietur. Med et klima som om sommeren fort blir mer behagelig enn andre sydensteder inne i Middelhavet hvor det fort kan bli for hett, med atlanterhavsøyene som frister som reisemål gjennom hele året og et prisnivå som er litt lavere enn hva i alle fall nabolandet Spania har. I denne reiseguiden om Portugal har i hvert fall samlet noen reisetips og erfaringer fra forskjellige feriesteder i landet.

Portugal har også et litt ukjent men utrolig godt kjøkken. Tradisjonelle retter som Baccalao er nok den mest kjente blant turister, men også andre fiskeretter som de kjente grillede Sardinene er noe som må prøves. På lokale restauranter og kneiper er også dagens rett stort sett et sikkert insidertips. Et eller flere glass med Portvin hører selvsagt også med. Les mer om forskjellige tips og steder, og gled deg til en avslappende, aktiv eller en annen ferie i Portugal!